dimecres, 15 de desembre del 2010

DIARI DE CLASSE VI: Isaac Newton

    Tot i que ja el  vaig mencionar a l'entrada II (Alguns científics destacats) ací teniu una xicoteta biografia d' Isaac Newton, considerat el científic més famós de tots els temps.

    Isaac Newton va nàixer a Anglaterra l'any 1642. Va ser el millor estudiant del col·legi durant els anys que hi va anar. Durant els seus estudis universataris va llegir i començar a  contribuir al desenvolupament de les matemàtiques. Tambés es va interessar per la química. Quan va acabar el batxiller va tornar a viure amb la seva família, ja que Europa patia una plaga de Pesta Bubònica, una enfermetat que es transmet a través de les rates. Entre el 1665 i el 1666 va descobrir les lleis de la gravitació universal.
    
    Al segle XVIII Newton va desenvolupar enormement el camp matemàtic. El 5 de juliol de 1687 va publicar la seva obra més cèlebre, anomenada Philosophae Naturalis Principia Mathematica, en la que es recopil·len les bases de la física, l'astronomia i les tres lleis de la gravitació universal. Newton va estudiar i ampliar també els camps de l'alquímia* i l'òptica**. Va morir el 1727 a causa d'una intoxicació de mercuri produïda pels seus estudis d'alquímia.

 * Alquímia: ciencia que pretenia explicar com una matèria es transformava en una altra sense encara existir la física i la química.
**Òptica: és la part de la física que estudia com es crea la llum i quins són els aparells més adequats per a detectar-la.

__________________________________________________________________________


Isaac Newton
Philosophae Naturalis Principia Mathematica
                                  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada